Sunday, September 8, 2013

İnternet sitesine sahip olmak ve markalaşma

        Artık günümüzde internette var olmanın olmazsa olmazlarından birisi de bir web sitesine sahip olmak. Bir çok ünlü kişisel web sitesi ile hayranlarına doğrudan ulaşmaktadır. Sosyal medyada var olmak elbette önemlidir fakat sosyal ağlar o kadar karmaşık hale gelmiştir ki sahte hesaplar, uygunsuz yorumlar bir çoğumuzun şahit olduğu konulardır. Bu noktada bir websitesine sahip olmak ve güvenliğini sağlamak önemli hale gelmektedir. Web sitesi oluşturmak adeta digital dünyada bir kimlik oluşturmak olarak görebiliriz.
       Ayrıca bir çok kurum kuruluş internet sitesini kurarak haber duyuru bilgi ve tanıtımlarını yapmaktadır. Şirketlerin de yasal olarak şirkete ait bir sitesi oluşturma zorunluluğu getirilmiştir.
      Tabi internet sitesini yapacağız ama nasıl ? Öncelikle web sitesi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmasanız bile bir domain ismi almanız gerekir. Bu noktada domain alan adını nereden aldığınız çok önemlidir. Domain adının güvenliği, domainin alımından sonraki teknik desteğin devamlılığı ön plana çıkmaktadır.
      Alan adını aldıktan sonra sitede bulunduracağamız verilerin yüklenmesi için gerekli alt yapıya sahip firmalardan host alanı edinmemiz gerekir. Verilerin ( tablo, resim, video, grafik, text...) güvenliği için host firmanızı iyi araştırıp belirlememiz gerekir elbette...
       

No comments:

Post a Comment